Close

mei 29, 2020

Technische innovatie bij bedrijfsuitjes

Het bedrijfsleven in 2020 is moderner, innovatiever en meer geavanceerd dan ooit. Het bedrijf zelf is echter niet het enige dat verandert. “A company is only as strong as its people” zei Kathryn Minshew ooit, en iedere ondernemer zal dat ondersteunen. Teambuilding is essentieel binnen een bedrijf en ook dat blijft veranderen. Neem bijvoorbeeld het bedrijfsuitje. Dit fenomeen heeft zich de afgelopen jaren ontwikkelt tot een fantastische manier van samenwerken en het creëren van een sterke fundering waar het hele bedrijf op kan rusten.

Technische innovaties van de laatste jaren zorgen voor enorme veranderingen in mogelijkheden wat betreft het bedrijfsleven. Denk maar aan de innovatieve VR-brainstorm. Ook bij de bedrijfsuitjes, waar men eerst met de baas leerde koken om communicatieve vaardigheden te ontwikkelen, worden mensen nu met vijven in een kamer opgesloten om binnen een uur daar weer uit te moeten breken, wat we allemaal kennen als de escaperoom. 

Zo zijn er ook al nieuwere manieren om samenwerken te ontwikkelen, bijvoorbeeld shock voetbal waarbij je met een knop jezelf of de tegenstander een schok geeft. Of een VR-moorddiner waarbij je alleen de dader vindt door efficiënte communicatie tussen spelers. Techniek begint een steeds grotere rol te spelen, ook in dit aspect van het bedrijfsleven. Dit is vandaag de dag al mogelijk. Met Sherlock Holmes naast je collega’s aan tafel zitten is al een realiteit. Wat zal de toekomst dan nog in petto hebben? 

Op conventies zoals het ISE 2020 kan men een blik in de toekomst werpen van de technologieën die de komende paar jaren ontwikkeld worden. Zo worden daar nieuwe robots, AI en andere apparaten laten zien die ook impact kunnen hebben op hoe we over 10 jaar onze teambuilding ontwikkelen. 

Er zijn technische “gadgets” die op het moment volop in ontwikkeling zijn, waaronder VR. Mensen die bekend zijn met het spel “Mario kart” zouden in de toekomst bijvoorbeeld kunnen karten in een lege loods met virtuele toevoegingen zoals tegenstanders, bananen, of boost!

Een wat minder bekende, en misschien nog revolutionairdere uitvinding is BCT of Brain-controlled technology. Brain controlled technology gebruikt bepaalde plekken in het brein om activiteit te meten. Zo zou men in staat moeten zijn om bepaalde computers handelingen uit te laten voeren door er alleen maar aan te denken. Dit heeft natuurlijk een heleboel toepassingen in de medische en entertainment sectoren, maar wij zijn meer geïnteresseerd in de vraag; wat betekent dit voor het bedrijfsuitje?

Stel je eens voor: er staat een robothond voor uw neus. Deze hond heeft –zoals een hond dat wel vaker heeft– vier poten. Er zijn vier personen per hond, en ieder persoon bedient 1 poot. Nou bedient deze persoon de poot niet met een of andere joystick of afstandsbediening, maar met zijn of haar gedachten.

Nou is het implementeren van deze technieken in het bedrijfsleven zelf voor veel ondernemers nogal een uitdaging. Men begrijpt de technieken niet goed of zien de toepassingen van deze technieken niet, en dat is zonde. Gelukkig zijn er bedrijven als StuVal die technische innoveren voor ondernemers betaalbaar en toegankelijk maken.

Tegenwoordig is al zo veel mogelijk. Er valt bijna niet te zeggen wat er over 10 jaar nog voor technologieën of ideeën bijkomen. Bedrijven als Google spelen hier goed op in, zij groeien met de technische innovatie mee, maar er zijn bedrijven die moeite hebben met de nieuwe innovaties en de VR-brainstorm links laten liggen omdat ze zo gewend zijn aan de oude, minder efficiënte manieren. Enorm zonde, aangezien deze bedrijven vaak de ideeën hebben waar dezelfde potentie in zit maar men niet weet hoe of wat precies en daar dan veel potentie verloren gaat. Wilt u horen wat wij daarover denken of onderdeel uitmaken van deze innovatie? Neem contact met ons op of meld u aan voor de nieuwsbrief.