Close

mei 25, 2020

Now is the time to review your services using the Pioneer-migrator-settler map

Verspil nooit een goede crisis, zei Winston Churchill ooit. Echter leven veel managers momenteel in angst over wat hun product en diensten na de coronacrisis gaan doen. Zullen consumenten terugkeren naar hun normale gedrag? In dit artikel zullen we je informeren over relevante trends en tools zoals de pioneer-migrator-settler-map uit blue ocean strategy.

Voor sommigen van jullie is de pioneer-migrator-settler-map kortweg PMS onbekend. Het PMS is de eerste stap in Blue Ocean-strategy. Deze methode gaat in op het gelijktijdig nastreven van onderscheiding en lage kosten om een nieuwe marktruimte te openen en nieuwe vraag te creëren. Over deze methode straks meer.

Trends

Het Bruto Binnenlands Product heeft wereldwijd een flinke duik genomen. Alleen in Nederland al bestaan er scenario’s waar de economische groei met maar liefst 7,7% krimpt. Differentiatie en lage kosten zijn belangrijk wanneer het BBP afneemt en de consumentenbestedingen worden verlaagd. In tijden van recessie neigen consumenten sneller naar waar voor hun geld. Of ze nu weinig geld hebben of gewoon overdreven voorzichtig zijn, mensen worden selectiever. Betekende dat de toegevoegde of zelfs het totale onderscheidende vermogen ten opzichte van alternatieve belangrijker is dan ooit.

Buiten dat consumenten meer zullen letten op hun uitgavenpatroon treden grotere veranderingen op in het consumentengedrag. Neem als voorbeeld de hoeveelheid videogesprekken die u nu heeft in de week in vergelijking met vóór de crisis. Daar zit een flinke toename in en deze zal na de crisis niet veerkrachtig terugspringen. Dit komt omdat de gewoontes van mensen significant zijn veranderd. Gedragswetenschappen suggereren dat het 66 dagen aanhouden van gewoontes, er voor zorgt dat gewoontes er zijn om te blijven. We zitten al zo’n twee maanden in een lockdown en het lijkt er op dat anderhalve meter maatschappij niet snel voorbij zal zijn. Reken maar uit.

Technologische innovatie in tijden van crisis

De toevlucht naar digitale en technologische hulpmiddelen zoals telecommunicatiemiddel: Zoom zal alleen maar toenemen. Zoom is overigens momenteel meer waard dan de drie grootste vliegtuigmaatschappijen bij elkaar.

Maar ook tastbare technologische ontwikkelingen zoals pony.ai die momenteel autonoom bezorging doen in Californië nemen toe.

Voor bedrijven is het dus verstandig om te gaan te investeren in product ontwikkeling en innovatie. Een goede strategie die hier aan te gronde ligt is echter van belang. Blue Ocean strategy is de ideale methode voor het uitzetten voor het uitzetten van nieuwe strategische zetten.

Blue Ocean strategy

Zoals blijkt blue ocean strategie, zijn er twee soorten strategieën. Een daarvan is een markt concurrerende strategie die zich richt op het verslaan van rivalen in bestaande markten,dit wordt beschouwd als een red ocean.

De andere is een marktcreërende strategie die zich richt op het genereren van nieuwe markten die we beschouwen als de blue ocean strategie.

Het gebruik van de Pioneer-migrator-settler map

Download de PMS template

We’re committed to your privacy. StuVal uses the information you provide to us to contact you about our relevant content, products, and services. You may unsubscribe from these communications at any time. For more information, check out our Privacy Policy.

Hoe kun je als bedrijf je blue ocean vinden? Dit kan door gebruik te maken van de pioneer-migrator-settler map. 

Middels de PMS is het mogelijk je portfolio te classificeren op waardetoevoeging. Door dit te doen wordt het makkelijker waarde verbeteringen te identificeren en de eerste stap te maken in veerkrachtige groei.

Download de PMS-template door je gegevens hiernaast in het formulier hiernaast in te vullen.

Conclusie

Nu is de tijd van aanpakken. Wil je sterker uit de crisis komen? Onze betaalbare getalenteerde innovatie studenten zijn vastbesloten om bedrijven duurzaam te laten groeien. Met kennis over strategie en technologie in de maakindustrie zorgen wij ervoor dat we samen van technische idee, naar markt gaan. 

Natuurlijk werken ook op afstand middels onze digitale brainstorms!

Neem contact met ons op via:

Like what you just read?

Learn more about blue ocean strategy by reading the book or for existing organisations read blue ocean shift.